HEALTH

Het eerste blok van het jaar: health! Wat betekend: Dynamische toestand van volledig lichamelijk, geestelijk, spiritueel en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte en lichamelijk gebrek.
Iedere week hebben we lessen van Monica Veeger gehad over o.a. Wat is Health, ontwikkelingen in de zorg en wellness. We gekeken naar de veranderingen in de miljoenennota. Hieruit bleek dat de kosten aan de zorg minder worden maar dat je kwaliteit wel beter moet worden, dat eigen bijdrage omhoog gaat, medicijnen niet meer worden vergoed en dat we voortaan zelf psychologische hulp moeten betalen.

Iedere week kregen we een les meditatie. Ik had wel eens een lesje yoga mee gepikt op de sportschool, maar mediteren had ik nog nooit gedaan. Vaak moest je je schoenen uitdoen en op de grond gaan liggen/zitten met het doel onszelf helemaal te kunnen ontspannen. Soms  was het nogal zweverig naar mijn mening. Ik merkte aan mezelf dat ik constant teveel met andere dingen bezig was, terwijl dat juist niet moet. Zo moesten we een keer onze ogen sluiten en voelen dat je een grote treurwilg was op dat moment. Ik sta erg open voor zulke dingen, maar ik weet dat ik daar vrijwel te nuchter voor ben. Toch vond ik het interessant en het had wel degelijk resultaat want ik kwam vaak ontzettend relaxt het klaslokaal uit.

Advertenties
Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: