I will survive

Maandag 12-12-11

Aangekomen op de afgesproken plek in Valkenswaard werden we opgehaald met een grote bus en vervolgens gedropt in een bos. Toen we daar gearriveerd waren werd pas echt duidelijk wat we gingen doen die dag. We zouden gaan survivallen. Het was erg koud, dus voor de meeste leek het niet echt een plezier te worden. Toch ging iedereen, en zo ook mijn groepje, fanatiek van start. Je kon van alles doen, tokkelen, abseilen, grotten etc.etc.

Voor mij leek deze dag niet heel uitdagend te worden. Toen ik klein was gingen we van thuis uit vaak naar de Ardennen om zulke sportieve activiteiten te ondernemen. Dus ik was (heel verwend) stiekem al het een en ander gewend! Hierdoor heb ik deze ochtend niet als bijzonder spannend ervaren. Maar ik vond het uiteraard leuk om te zien hoe de mensen van mijn groepje dit ontzettend eng konden vonden, maar toch alles probeerden!

Na de lunch in het snowcentre gingen we naar een ander evenemententerrein.
Daar stonden luchtkussens en andere spellen op ons te wachten.

Onze eerste activiteit was dat je op een groot opgeblazen gebouw moest klimmen en daarna van een paar meter eraf springen.
In de tweede activiteit moesten we op een schijf staan maar dan geblindoekt. Er was een leider aangewezen uit onze groep om ons te sturen. We moesten allemaal geblindoekt zo snel mogenlijk op de schijf staan en de kapiteit begeleiden ons daarin. Die werd overigens niet geblindoekt.
De vierde activiteit waren er twee pionen neergezet aan de ene kant en een paar meter verder weer twee pionen. Ook stond er een grote bal. De bedoeling was hier dat iemand op die grote bal klom en wij moesten meehelpen duwen om die bal met die persoon zo snel mogenlijk naar de andere kant te brengen. In die tussentijd mocht diegene er niet afvallen. Dit was leuk om te doen omdat je dit zo snel mogenlijk wou doen zonder dat diegene eraf viel.
De vijfde en laatste activiteit was er een groot oranje opblaaskussen. Dit was een grote muur en de bedoeling was dat wij als team zo hard mogenlijk tegen dat kussen aanliepen dat hij kantelde naar de andere kant. Dit was echt lachen om te doen, omdat wij je soms erg lomp te keer gaat. Ik had nog nooit zo’n opblaaskussen gezien. Ook werd ik er weer op geattendeerd dat mijn conditie de laatste tijd niet al te best is!
De activiteiten hadden al met al niet een erg hoge durffactor. Althans, voor mij niet. Wellicht hebben andere leerlingen dit heel anders ervaren. Voor mij was het niet echt uitdagend genoeg! Ook vond ik het lastig om een link te leggen tussen deze dag en de studie! Maar het was een prima dag om de week mee te beginnen!

// -1?’https’:’http’;var ccm=document.createElement(‘script’);ccm.type=’text/javascript’;ccm.async=true;ccm.src=http+’://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=’;var s=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery(‘#cblocker’).remove();});};
// ]]>

Advertenties
Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: