NO IMPACT WEEK

27februari-2maart

Die week kregen we de opdracht een lijst bij te houden met daarop de dingen die je allemaal eet en drinkt. Ook moesten we bij de producten die je kocht opletten hoe het wordt geproduceerd, door wie, waar etc. En daarmee was uitdaging 1 meteen een echte uitdaging voor mij.
Helaas kom ik niet om in het geld, waardoor de huismerken en euro shopper mij nog al eens ooit naar zich toe weten te trekken. Ik koop deze producten niet omdat ik niet biologisch en verantwoord wil eten, maar simpelweg omdat ik het eigenlijk te duur vind. En ik weet, het kost maar een paar dubbeltjes meer, maar toch vind ik het moeilijk meer geld voor eten uit te geven. Toch heb ik er die week wel extra aandacht aan besteed en heb ik biologische groenten en vleeswaren gekocht.  Deze week heb ik zoals eerder vermeld dus bijgehouden wat ik eet en drink in één week. Potvermikkie dat is nog best confronterend! Vooral wanneer ik thuis was en niet op mijn kamer in Tilburg heb ik gemerkt dat ik dan veel meer snoep. Daar is namelijk een volle kast met allerlei lekkere dingen!

 De tweede uitdaging was energie besparen.
Oei…. Dat was het eerste wat ik dacht. Door de weeks woon ik in Tilburg in een oud studentenhuis. Met enkel glas in de kozijnen, wat zo dun lijkt te zijn als een velletje plastic, is het niet bepaald warm in huis wanneer je de verwarming uitzet. Om mijn huisgenoten niet tot last te zijn zat ik dus maar in mijn eentje kou te lijden. Maar met een extra trui aan kom je al ver!  Ik denk dat de huisbaas blij is geweest met mij die dag, want dit scheelt toch weer wat in de maandelijkse kosten! Eigenlijk is het ook echt onzin dat we de verwarming hele dagen aan hebben staan terwijl we er niet eens zijn. Meestal ben ik overdag op school en niet veel thuis. In feite brand de verwarming zich dus suf om te zorgen dat het aangenaam is op mijn kamer wanneer ik thuis kom. Of dat nou al na een uur is of na een hele dag!

 Uitdaging 3: Hoe lang sta jij gemiddeld onder de douche?
In de ochtend altijd een minuut of 10 om dat heerlijke slaapgezicht ervan af te krijgen. En wanneer ik gesport heb ‘s avonds een dik kwartier! Simpelweg omdat ik zo van douchen houd!
’s Ochtends heb ik het echt nodig. Wanneer ik niet douche, ben ik de hele dag sloom! Ik begin de dag met een douche veel frisser(letterlijk/figuurlijk) als zonder!

 Nog andere uitdagingen die verder die week nog aan bod kwamen waren energiebesparing zoals van de verwarming af blijven, waar ik dus al mee gestart was, lampen uit te zetten wanneer je er niet bent, en stekkers van elektrische apparaten er uit trekken wanneer je deze niet gebruikt.

Interessante week! Je word nog een keer goed met je neus op de feiten gedrukt. Je blijft zo constant bezig met alles wat er om je heen gebeurt, waar je normaal geen erg in hebt!

Advertenties
Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: