APPEARANCE

Na de sector Leisure, zijn we gestart met Appearance!
Er stonden een aantal leuke dingen in het vooruitzicht, zoals de fieldtrip naar Antwerpen, de International Amsterdam Fashion Week en we zouden ons eigen event gaan organiseren. Kortom, ik ging er weer met frisse moed tegenaan want dit beloofde een interessant blok te worden!
Ik had al wat door de studietaken zitten bladeren voordat het blok begon, en vooral de lessen van Marjon leken me echt leuk! Ik ben (en ik denk net zoals ieder ander meisje hier) wel in voor wat lesjes op modegebied. Ik ben vanaf kinds af aan al met kleren bezig en mijn vriendinnetjes nu komen vaak even bij mij langs als ze even niet weten wat ze met hun kleding aan moeten. Heel grappig eigenlijk, want veel weet ik er niet vanaf!
Ik maak graag moodboards , ik ben een echte knip en plakker dus de lessen beeldtaal bevielen me wel!  We kregen echt hele diverse en leuke opdrachten die we deden in de klas en moesten voorbereiden.
De lessen Transformation in Looks, the World of Appearance en de Mode Geschiedenis vond ik  onwijs interessant. Je leert dan zo veel verder kijken dan een kledingstuk. Je leert dingen over ontwerpers, kledingstukken, diverse stoffen, silhouetten etc. etc.
Op 10januari gingen we naar mijn nieuwe lievelingsstad Antwerpen! Top, ik had er helemaal zin in. Met lunchpakketje en camera op zak voelde ik me een echte toerist die de bus instapte.
Die dag gingen we eerst naar het mode museum waar de collectie van Walter van Beirendonck geëxposeerd stond, en vervolgens zouden we een modewandeling door de stad gaan maken.
De expositie vond ik bijzonder, heel anders dan wat ik verwacht had. Niet mijn ding maar wel leuk om zo’n iets wat ‘gekke’ collectie te zien! Ik vond het wel echt inspirerend om te zien hoe hij zijn fantasie gebruikt! Ik dacht dat ik fantasie had, maar hij kan echt overal wel iets mee.
Verder hebben we die dag veel boetiekjes bezocht, met name vintage winkeltjes.Ik hou ontzettend van vintage, ik draag het zelf amper, maar interessant vind ik het zeker. Onwijs leuk dat die dingen van ‘vroeger’ weer herdragen worden en misschien weer in een nieuw jasje gestoken worden.

Advertenties
Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: