FOOD

Nadat we de buitenopdracht van Living binnengehaald hadden, zijn we begonnen met de sector Food! Dit blok zouden we een trendrapport schrijven voor een aangewezen opdrachtgever!
Food was verder helemaal nieuw voor mij. Ik hield me helemaal niet bezig met eten en heb een onwijze hekel aan koken. Ik was dus aardig benieuwd of deze sector me zou gaan boeien.
Ik had al wat door de studietaken zitten bladeren en ik was blij verrast te zien dat we niet in de keuken zouden hoeven staan!  We behandelen hele diverse vlakken uit de food sector. Van de food branche tot de geschiedenis en herkomst van voeding. Geschiedenis ligt me wel, ik heb altijd een bepaalde interesse gehad naar de tijden van vroeger dus dat heb ik als plezierig ervaren! Ik bespreek zulke dingen ook met het thuisfront om te kijken hoe zij dit vroeger deden, naar welke winkels ze gingen en wat er toen al allemaal bestond.
Verder kregen we les van trendwatcher Aafje Nijman. Echt super gaaf hoe zij die dingen ziet zoals wij ze nog moeten gaan leren zien! Leuk om van zo’n gepassioneerd persoon les te krijgen. Ze verwacht meteen al aardig wat van je maar daardoor ontwikkel je het vak trendwatchen wel sneller. Ik was elke keer  weer onwijs benieuwd wat ze van onze gekozen namen, kleuren, afbeeldingen, inhoud en indeling van het rapport vond. Omdat zij echt weet waar ze over spreekt neem ik snel iets aan van zo’n persoon.

 Dit keer verzorgde we onze eigen feeltrips. We hadden met ons projectgroepje afgesproken dat we deze samen zouden gaan ondernemen. We hadden al meteen wat namen en bedrijven die we misschien wel konden benaderen. Uiteindelijk zijn we naar een dynamisch biologische boerderij geweest waar verstandelijk beperkten werken. We hebben daar een rondleiding gekregen en er is ons verteld wat iedereen doet, wat de bezigheden zijn en hoe alles in elkaar steekt. De boerderij is helemaal zelfvoorzienend. Ze maken alles zelf van hun eigen oogst en vee, zoals kaas, melk, vlees, jam, groeten etc. etc.

Daarna zijn we naar een andere boerderij gegaan waar ze een melkrobot hebben. Ook hier hebben we een rondleiding gekregen  en is er verteld hoe alles in zijn werk gaat! Deze vond ik echt heel erg interessant. Ik heb de boer echt het hemd van zijn lijf gevraagd. Ik weet ontzettend weinig van het boeren leven, dus ik heb hem alles gevraagd wat ook maar in me op kwam. Vragen van hoe de robot alles alleen op kon lossen, tot hoe een koe geïnsemineerd wordt!

 Het trendrapport hebben we tot een super mooi eindresultaat weten te brengen, de lay-out vergde veel tijd en moeite maar dat was het waard! Ben onwijs nieuwsgierig naar de beoordeling!

Advertenties
Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: