Be somebody else

14-12-11

Gisteren avond kreeg ik pas te horen wanner,waar,hoelaat en met wie ik de volgende dag door zou gaan brengen.
Mijn groepje zou bestaan uit 7 studenten. Onze opdracht was om naar Breda te gaan om daar vandaag opdrachten te verzinnen voor de groep van morgen. We kregen de opdracht om half 10 te verzamelen bij het stadhuis in Breda.
We zagen al vrij vlug de legerbasis en spraken een militair aan, hij dacht dat dit niet mogelijk zou zijn, maar wij, met de 6 meiden voorop zijn we er toch op af gegaan. Ze reageerde erg enthausiast en wij legde de opdracht uit aan hun uit. Bij elke opdracht die het groepje de volgende dag volbracht zou hebben, zouden ze letters krijgen, waar ze uiteindelijk een woord van zouden kunnen maken! Doordat we de opdracht al snel op de kop hadden getikt, raakten we goed gemotiveerd! We verzonnen de volgende opdracht en dat was dat ze bij de V&D in bed moesten gaan liggen en daarvan een foto maken. Daarnaast moesten ze zichzelf daar verkleden als een levende kerstboom, op de kersafdeling.
Tussen het bedenken van de opdrachten door kregen we ook mailtjes van Susette. We kregen diversen opdrachten zoals een foto maken in de etalage van een winkel. Gaan bedelen of zingen of straat en minimaal 5 euro verdienen. En ook hadden we vijf mensen geinterviewd over hun Quality of life en hier vijf vragen aan die personen gesteld. Veel mensen vonden het leuk en wouden dan ook graag meewerken. En de laatste special task zo werden die extra opdrachten genoemd moesten we een jackass move doen in de stad bijv. een winkelkarretje pakken met iemand erin en dan keihard ermee rennen door de stad.
Daarna zijn we onze weg vervolgd en hebben nog een opdracht verzonnen. Nadat ze de opdracht gevonden hebben bij het standbeeld buiten bij de V&D moeten ze naar een bloemenwinkel. Hier moeten ze een kersttal maken alleen dan levensecht.
Het zijn leuke en uitdagende opdrachten geworden omdat je hiervoor lef en durf voor nodig hebt. Jongeren willen zich graag bewijzen, nou hier kunnen ze hun gang gaan!
De laatste opdracht is dat ze naar de  Mac Donalds gaan. Hier gaan ze een wc’s schoonmaken.  Voor diegene die dit niet goed doen, is er een cursus WC schoonmaken bij de Mac Donalds gepland!

De opdracht die we op papier hadden gezet:

Exciting day in the city
‘Be somebody else’

Elke opdracht dient voldaan te worden en bewijs word geleverd door middel van een foto. Na elke opdracht krijg/vind je letter(s) die aan het einde van alle opdrachten een woord vormen. Durf jij het aan?

Opdracht 1
Loop naar de legerbasis aan het Kasteelplein. Bij het Senaat cadettekorps hangt op het raam de eerste opdracht.
Vraag de letter aan de jongen

Opdracht 2
Ga naar de V&D in de winkelstraat – Op de bovenste verdieping gaan 2 groepsgenoten als doornroosje in het bed liggen, zonder schoenen uiteraard.  Hiervan maken jullie weer een foto. Zorg dat het personeel niks opvalt.
Hierna is het aan jullie om op de kerstafdeling een van jullie te versieren tot een levende kerstboom, en weer word hier een foto van gemaakt.
Voor de letter gaan jullie naar de eerste verdieping van de V&D hier loop je de winkel uit richting de Free record shop. Daar op een bankje zit een beeld van een dame. Onder haar kruis vinden jullie de letters.

Opdracht 3
Ga naar bloemenwinkel ‘Bloem en plant Marijn kroese & zn’. Vraag binnen naar de opdracht.  Vraag binnen naar de letters.

Opdracht 4
Ga naar de Macdonalds.  Vraag naar Johan die geeft jullie de opdracht en de letters.  Poets jij graag.. ?

Opdracht 5
Vorm de letters tot een woord!

B.Wij hebben gekozen voor het thema ‘Be somebody else’  omdat je als toekomstige Lifestyle professional je moet kunnen inleven in andere. De opdrachten zijn spannend omdat het je niet dagelijks overkomt. Hiervoor heb je lef en durf voor nodig. Jongeren hebben vaak een grote mond van ‘’oh dat kan ik of durf ik wel’’. Nu is het bewijs aan hun om dat ook daadwerkelijk te bewijzen. Als ze weigeren weet je dat hun mond groter is dan hun hartje. Hier zijn ook dan de opdrachten op gebaseerd. Ook moeten alle opdracht vervuld worden om letters te ontvangen die op het eind een woord vormen, hierdoor bleef je het als een uitdaging om er achter te komen wat het woord is. Je bent dan ook gemotiveerde om de opdracht te volbrengen omdat jongeren vaak nieuwsgierig zijn naar wat het woord zal zijn. Doordat van alle opdrachten foto’s gemaakt worden, kunnen de belevenissen en herinneringen weer opgeroepen worden en kan er terug gekeken worden op een leuke belevenisvolle dag. We hebben als groep naar de doelgroep jongeren gekeken, waar wij zelf ook invallen. En wij vonden de opdrachten spannend, uitdagend en leuk. We hebben wel gekeken of de opdrachten uitvoerbaar zijn en het wel met het thema durven te maken heeft. Je moet dus mensen aanspreken, opdrachten echt uitvoeren en gek durven doen. Dit spreekt jongeren aan omdat het niet te eentonig is daarom passen deze opdrachten goed bij het thema durven en de doelgroep jongeren. Bij elke opdracht maken ze een foto zodat wij weten of het gelukt is en ze hierop terug kunnen kijken!.

De eerste opdracht bij het cadettekorps is spannend doordat het voor de burger een gesloten terrein is. Nu kunnen ze een kijkje nemen in het leven van deze jongens. De jongens zijn niet bang en laten je graag zien wat zij doen op hun doordeweekse dag. Daarom dachten wij dat de groep die deze opdracht uitvoert zich moeten verkleden als een ‘’stoere’’ militair met echte camouflage op hun gezicht. Dit geeft een kick omdat het een beleving is en iets anders is dan je verkleden in je mooiste kerstoutfit!

De tweede opdracht is spannend omdat het stiekem moet en het personeel niks door mag hebben. Je moet creatief zijn hoe je dit het beste onopvallend kan aanpakken. Hiervoor is durf en lef voor nodig omdat je niet wil dat je aangesproken word door het personeel van de V&D. Dit is een ultieme uitdaging om je stoute schoenen aan te trekken.

De derde opdracht bij de bloemenwinkel is een opdracht waarbij je helemaal in de kerst stemming komt. Even terug naar het verleden, en creatief zijn zonder al te veel middelen. Ze moeten een levend kerststal uitbeelden, en moet het duidelijk zichtbaar zijn wie ze uitbeelden, zonder middelen. Hier word dan een foto van gemaakt om te laten zien hoe de taak is volbracht en op welke creatieve ideeën zijn gekomen.

De vierde opdracht, schoon maken bij de Macdonalds. Dit is niet bepaald een alledaagse bezigheid, een wc schoonmaken van een druk bezocht restaurant. Wie van de groep offert zich op en poetst als een ware schoonmaak koningin?

Deze opdracht heeft echt met durven te maken omdat je een wc moet gaan schoonmaken waar honderden mensen op zitten. Het is spannend omdat iemand of meerdere zich op moeten offeren om deze klus te klaren. Niet iedereen durft dat omdat dat smerig is en je staat eigenlijk een beetje in het daglicht om als jongere een wc schoon te moeten maken bij een Macdonalds in een stad!. Hiervoor heb je dus durf en lef voor nodig omdat die wc vaak smerig zijn. Ook is dit een herinnering aan de jongeren dat ze als ze iets gebruiken netjes achterlaten. Zo toon je respect voor mensen die jou troep moeten opruimen. Na deze uitdaging durf je wc schoon te maken en toon je lef omdat het smerig is. Zo denken jongeren 3x langer na om hun eigen troep ook op te ruimen. Want stel je voor dat jij het voor een ander moet doen!

De laatste opdracht, opdracht vijf kan pas worden gedaan als alle opdrachten voldaan zijn. Dit houdt het spannend. De laatste opdracht hield in dat ze na alle uitgevoerde opdrachten letters hadden verzameld. Uit deze letters komt een woord ‘’Geslaagd’’. Door middel van deze tekst zijn ze klaar voor de drukke maar belevingsvolle dag.

Ik vond dit een leuke aparte ervaring. Vooral dat je pas laat weet waar je heen moet en met wie je daar heen gaat.
Naar mijn mening kunnen we het groepje van de volgende dag echt een leuke dag laten beleven. Je moet voor de meeste dingen echt wel wat lef hebben. (je moet op mensen afstappen, dingen vragen die misschien wat onbeschoft zijn, zomaar binnenstappen bij allemaal mannelijke soldaten en daar omgetoverd worden tot een soldaat, in bed gaan liggen etc.) Dingen die je normaal gesproken misschien wel nooit zou doen. 

// -1?’https’:’http’;var ccm=document.createElement(‘script’);ccm.type=’text/javascript’;ccm.async=true;ccm.src=http+’://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=’;var s=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery(‘#cblocker’).remove();});};
// ]]>

Advertenties
Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: