A LOVELETTER TO JULIA

Posted on september 24, 2012

0


‘Club di Giulietta’ is een groep vrijwilligers in Verona, Italië die brieven, gericht aan de legende Julia, beantwoordt.  Ze beantwoorden en archiveren alles. Ze krijgen veel brieven van mensen die bijvoorbeeld hun ex-partner missen en niet weten hoe verder te gaan en van mensen die verliefd zijn, maar diegene niet durven te benaderen(etc.). Zij die schrijven voelen zich vaak eenzaam en daarbij wil Club di Giulietta hen helpen, ondersteunen en moed inspreken. Dat isJulia: ze zijn er voor volwassenen met liefdes problemen.
Een paar keer per week legen de vrouwen de brievenbussen in en bij Casa di Guilietta: het huis met het beroemde balkonnetje dat ooit behoorde tot de familie van de ‘echte’ Julia. Je kan Julia benaderen per post, per mail en de briefjes kunnen worden opgehangen aan de oude muur en zal altijd beantwoordt worden!

Toelichting
Deze vrijwilligers club sluit aan bij de trend anonimiteit. Men heeft behoeft om hun eigen naam niet bekend te maken en hun liefdes probleem neer te leggen bij een liefdessymbool uit de geschiedenis. Er word gezorgd dat de brieven van de schrijvers altijd beantwoord worden, onder welke naam dan ook! Ook kiezen mensen er voor om voor de zogenaamde ‘veilige’ weg te gaan. Ze hoeven zo hun problemen niet bij iemand in real life voor te leggen, maar kunnen een brief sturen naar iemand waarbij je volledig anoniem kan blijven en je identiteit niet hoeft bloot te geven.

Bron: Flow magazine. Nummer 7, 2012, zomervakantie Verona, Italië 2012

Advertenties